Cum se prepara corect ceaiul de ghimbir pentru efecte puternice – Stiri Bune


Ceaiul de ghimbir este un remediu natural folosit de mii de ani în medicina ayurvedică, cunoscut pentru efectele sale benefice în combaterea indigestiei, migrenelor și răcelilor de sezon.

Mulți oameni utilizează ghimbirul pentru a trata diverse afecțiuni, precum infecțiile respiratorii, bronșita, tusea, crampele menstruale, artrita sau durerile musculare. De asemenea, în anumite zone ale lumii, ceaiul de ghimbir aplicat sub formă de comprese este utilizat pentru a trata arsurile pielii.

Mod de preparare a ceaiului de ghimbir
Este esențial să folosim rădăcina proaspătă de ghimbir, evitând pliculețele de praf care pot avea o origine incertă. În supermarketuri, găsești rădăcină de ghimbir la prețuri accesibile, care nu se oxidează rapid.

Pași de preparare:
Ia o bucată de rădăcină de aproximativ 5 cm, spală-o bine sub apă rece și dă-o prin răzătoare. Pune un litru de apă la fiert și, când aceasta începe să clocotească, adaugă ghimbirul răzuit. Lasă-l să fiarbă timp de un minut, după care oprește focul și acoperă vasul, lăsându-l să se infuzeze timp de 30 de minute. După acest interval, strecoară lichidul și consumă-l conform necesităților.

Pentru un gust mai plăcut, ceaiul poate fi îndulcit cu miere, adăugat cu suc de lămâie sau mentă. Are un gust ușor iute, dar este totodată foarte plăcut.

Ceai de ghimbir cu lămâie
Pentru a prepara ceaiul de ghimbir cu lămâie, curăță și spală rădăcina de ghimbir, apoi taie-o în felii subțiri. Adaugă ghimbirul în apă fierbinte și lasă-l să fiarbă încă 20 de minute pentru ca substanțele active să fie eliberate. După această perioadă, adaugă 2 linguri de zeamă de lămâie și amestecă bine. Lasă ceaiul să se odihnească timp de 5 minute și consumă-l fie fierbinte, fie cu cuburi de gheață, în funcție de preferință.

Acest ceai este util în prevenirea formării cheagurilor de sânge în artere, mai ales în cazuri de colesterol crescut. De asemenea, ajută la prevenirea și tratarea răcelilor și contribuie la detensionarea corpului în perioadele stresante.

Ceai de ghimbir cu turmeric
Turmericul este cunoscut pentru proprietățile sale curative, printre care efectele antiinflamatoare. Atunci când este combinat cu ghimbirul, acest ceai devine un remediu extrem de puternic, având beneficii pentru inflamații, digestie, sănătatea inimii, circulația sanguină, colesterol și sistemul imunitar. Studiile recente au confirmat efectele benefice ale acestor două ingrediente naturale, mai ales atunci când sunt consumate împreună.

Ingrediente necesare pentru ceaiul de ghimbir cu turmeric:

  • 1 linguriță de turmeric ras (dacă folosești turmeric pulbere, 1/3 linguriță este suficient)
  • 1 linguriță de ghimbir ras (sau 1/3 linguriță de ghimbir pulbere)
  • ¼ linguriță de piper negru (pentru a ajuta la absorbția substanțelor din turmeric)
  • Miere naturală și lămâie, după gust

Mod de preparare:
Într-un ibric, fierbe apa. După ce apa ajunge la fierbere, oprește focul și adaugă turmericul și ghimbirul. Acoperă ibricul cu o farfurie sau un capac și lasă-l să infuzeze. Strecoară ceaiul, lasă-l să se răcească, apoi adaugă piperul și amestecă bine.



Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *