Remedii naturale pentru detoxifiere. Băutura cu prune și amestecul care curăță vasele de sânge



Persoanele care se confruntă cu tulburări digestive și metabolice sunt afectate și de acumularea excesivă de grăsime în zona abdominală. Medicii avertizează că acest tip de grăsime, în special când este însoțit de un stil de viață sedentar și o alimentație dezechilibrată, poate duce la apariția unor afecțiuni grave, precum diabetul de tip 2, boli cardiovasculare și probleme hepatice, potrivit click.ro.

Te-ar mai putea interesa și: Se scumpește berea de la 1 august. Cât va costa băutura preferată de români. Semnalul de alarmă tras de producători

Remedii naturale pentru detoxifiere. Băutura cu prune și amestecul care curăță vasele de sânge

În dorința de a preveni aceste afecțiuni sau de a le combate, tot mai mulți oameni aleg să facă o schimbare în stilul lor de viață. Un prim pas important în acest sens este detoxifierea organismului, în special a intestinelor și colonului.

Un remediu natural cunoscut din popor este băutura preparată din apă și prune uscate. Aceasta este folosită pentru a curăța eficient tractul intestinal și pentru a reduce circumferința taliei. Rețeta este extrem de simplă și accesibilă: ai nevoie de 100 de grame de prune uscate și un litru de apă. Prunele trebuie spălate temeinic, apoi puse la macerat în apă rece timp de 3 până la 7 zile. După această perioadă, lichidul este gata de consum.

Se recomandă consumul unei căni din acest preparat dimineața, pe stomacul gol. Băutura stimulează tranzitul intestinal, accelerează metabolismul și contribuie la eliminarea deșeurilor și a toxinelor acumulate în colon. De asemenea, este cunoscut faptul că prunele uscate au un conținut ridicat de fibre, antioxidanți și sorbitol.

Pe lângă băutura cu prune, o altă rețetă eficientă pentru detoxifiere este cea recomandată de bioenergoterapeutul Lidia Fecioru. Este vorba despre amestecul de hrișcă măcinată cu iaurt sau chefir, o combinație benefică pentru întregul organism. Se prepară ușor: se macină o lingură de hrișcă și se adaugă într-un pahar cu lapte bătut sau chefir, lăsându-se la frigider peste noapte. A doua zi dimineață, amestecul se consumă pe stomacul gol.

Te-ar mai putea interesa și: De ce să NU alegi cafeaua rece pe timpul verii. Băutura îndrăgită de români ar putea aduce efecte neplăcute pe caniculă



Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *