Alimentul care trebuie evitat dimineața. Dr. Virgiliu Stroescu: “Scoate energia din om, nu mâncăm niciodată”



Virgiliu Stroescu, specialist în endocrinologie și nutriție, în vârstă de 77 de ani, a vorbit despre alegerile alimentare care ne ajută să ne menținem în formă.

Citește și: Medicul Virgiliu Stroescu dezvăluie ”secretele” alimentației care îl ține în formă. ”Are vitamine formidabile și este de 10 ori mai sănătos”

Pentru o masă sănătoasă și echilibrată, medicul ne recomandă să respectăm micul dejun și să consumăm, în special în primele ore ale zilei, ovăz, care sprijină digestia și oferă un impuls de vitalitate. Pe de altă parte, a explicat de ce ar trebui să evităm carnea friptura dimineața.

Specialistul nu recomandă consumul de carne la primele ore ale zilei, deoarece proteinele din carne necesită un proces digestiv complex, care consumă multă energie din organism. Astfel, în loc să ne ofere un plus de vitalitate, carnea poate duce la senzația de oboseală.

Nu mâncăm niciodată friptură dimineața. Pentru că friptura nu dă energie, ci scoate energia din om. Atenție și la ulei! La temperaturi ridicate, acesta devine o substanță pro-cancerigenă. Dacă țineți la sănătatea dumneavoastră, nu mai încingeți sub nicio formă uleiul”, a declarat dr. Virgiliu Stroescu, în podcastul  „Altceva cu Adrian Artene”.

Dr. Virgiliu Stroescu dezvăluie fructul cu cele mai multe beneficii

Virgiliu Stroescu dezvăluie care este cel mai bun fruct, considerat un „superaliment”. Deși banal, mărul ascunde un potențial terapeutic uriaș, astfel că nu trebuie să căutăm soluția magică în fructele exotice, pentru că ea se află chiar în casa noastră.

Medicul susține că merele conțin 500 de substanțe care refac organismul, de acolo și zicala de limbă engleză „Un măr pe zi ține doctorul departe”.

„Un măr are 500 de substanțe care refac organismul. Cine mănâncă un măr nu mai ține acasă medicamente. Mărul rămâne regele fructelor. Soluțiile simple sunt de cele mai multe ori cele mai eficiente”, a declarat dr. Stroescu într-un clip devenit viral pe rețelele sociale.

Mărul este atât de bun și sănătos pentru că este bogat în fibre solubile ce contribuie la scăderea colesterolului și mențin sănătatea digestivă. Mai mult, conține o varietate de antioxidanți naturali, flavonoide și vitamina C, ce protejează celulele de stresul oxidativ și întăresc sistemul imunitar.



Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *