Cum face Gabriela Cristea salata de vinete. Ingredientul pe care nu folosește multă lume: “nu vreau să avem probleme cu stomacul”



Gabriela Cristea a dezvăluit, recent, ingredientul pe care îl pune în salata de vinete și care îi dă un gust senzațional. Pentru că este sezonul vinetelor, vedeta a prezentat o rețetă aparte, care a făcut furori în mediul online.

Citește și: Gabriela Cristea a dezvăluit rețeta de snițele crocante: „O să vă arăt și un secret”

Ingrediente:

  • 2-3 vinete mari
  • 1 ceapă mare
  • 2-3 căței de usturoi
  • Sare
  • Ulei de floarea-soarelui sau măsline
  • Oțet (opțional)
  • Pătrunjel proaspăt pentru decor.

Cum prepară Gabriela Cristea salata de vinete

Mai întâi se coc vinetele. Se poate opta pentru coacerea acestora în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de aproximativ 30-40 de minute, până când coaja se încrețește și se înnegrește.

Ulterior, acestea se spală și se înțeapă cu furculița sau cu vârful unui cuțit în mai multe locuri pentru a permite aburilor să scape în timpul coacerii. Atunci când sunt gata, ne putem apuca de curățarea cojii acestora. Folosindu-ne de o lingură sau o spatulă, puteți scoate miezul copt al vinetelor. Este recomandat să scurgem excesul de lichid. Astfel, salata de vinete nu va avea un gust amar, ci din contră.

După ce scăpați de excesul de zeamă, puteți să tocați vinetele. Vedeta obișnuiește să nu pună în această etapă puțină sare. Totodată, preferă să înlocuiască ceapa cu usturoiul. Pentru un gust ușor acidulat, se poate adăuga o lingură mică de oțet.

O să fac o maioneză. Eu pun multă sare în maioneză și nu voi mai pune în vinete. Noroc că maioneza se face repede. Fac puțină, nu foarte multă. După care e momentul să tocăm vinetele.

De azi noapte le-am pus într-o sit. După ce am tocat și vinetele, pun doi căței de usturoi. Nu mult, pentru că nu vreau să avem probleme cu stomacul. Amestec repede și sunt aproape gata. Și am terminat, gata!”, a spus Gabriela Cristea, pe rețelele sociale.



Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *