
De această dată, nutriționista Mihaela Bilic vorbește despre mezeluri și explică de ce unele dintre ele pot fi considerate mai sănătoase decât altele. Specialista îi îndeamnă pe români să cumpere produse cât mai proaspete și să le consume în cantități moderate, recomandând ca cele crud-uscate să fie pe primul loc.
Mihaela Bilic: mezelurile crud-uscate sunt „premium”
Mihaela Bilic consideră mezelurile crud-uscate ca fiind premium, datorită procesului natural de preparare, fără adaosuri chimice.
„Un produs, de exemplu, de 100 de grame, a fost obținut din 150 sau 120 de grame de carne. Astea sunt, aș spune, mezelurile premium, mezelurile crud-uscate, deci asupra cărora nu s-a intervenit din exterior cu niciun fel de substanță.
Efectiv carnea respectivă a fost amestecată cu grăsime sau bucata de carne care conținea deja grăsimea de la animal a fost pusă la afumat, la fezandat. Mezelurile sunt intense în gust”, a spus Mihaela Bilic, potrivit csid.ro.
Citeșt eși: Secretul castraveților murați din Bucovina. Rețeta tradițională care îi face aromați și crocanți
Specialistul atrage atenția și asupra cantităților consumate. Ea recomandă porții mici, tăiate foarte subțire, asemănătoare cu cele pentru brânzeturi.
„Atunci când le consumăm trebuie să le tăiem extrem de subțire. Porția corectă de mezeluri, pentru că de aici vine toată problema, trebuie să fie mult mai mică decât de carne.
Deci dacă la carne avem porție corectă de 125-150 de grame, la mezeluri, cum ar fi salamul de Sibiu, porția corectă este ca și la brânzeturi – 30-50 de grame”, a mai spus Mihaela Bilic.

