Mihaela Bilic nu le recomandă coliva celor ce vor să urmeze o dietă sănătoasă: „Ajunge să cântărească caloric cât un tort. Noroc că nu o mâncăm prea des”



Într-o postare în mediul online, Mihaela Bilic a explicat de ce coliva nu ar trebui considerată un preparat ușor și a detaliat compoziția acesteia.

„Ce este coliva? O fiertură de grâu decorticat (arpacaș), care se îndulcește cu zahăr sau miere și se îmbogățește cu miez de nucă, coajă de lămâie, stafide și rom”, a precizat medicul.

Mihaela Bilic îi avertizează pe românii care iubesc coliva

Aceasta a subliniat că aportul caloric este unul semnificativ pentru oamenii care iubesc acest desert: „Coliva este departe de a fi un desert dietetic: arpacașul are 75% amidon, iar cantitatea de zahăr din colivă este de 500 g pentru 1 kg de arpacaș fiert (altfel nu se “leagă”). La asta se adaugă miezul de nucă, deci, în final, coliva ajunge să “cântărească” caloric cât un tort – noroc că nu o mâncăm prea des”.

Citește și : Marele vis neîmplinit al regretatului compozitor Horia Moculescu: „Este ceva care nu mai ține de mine, nici de viață”

Dincolo de aspectul nutrițional, Mihaela Bilic a ținut să reamintească adevărata semnificație a acestui preparat. Nutriționistul a subliniat că rolul colivei depășește cu mult sfera culinară, fiind un simbol spiritual profund.

„Coliva e un simbol, nicidecum un desert cu tabel nutrițional. E un preparat care trebuie mâncat cu evlavie și smerenie, pentru aducerea aminte a celor ce nu mai sunt printre noi.

Citește și : Un român din Spania a ajuns să câștige 5.000 de euro pe lună. Ce muncește bărbatul pentru acești bani: „Se poate ajunge foarte ușor la această sumă”

Iar gustul ei de grâu și nucă ne conectează cu forța vitală a pământului, cu miracolul vieții, cu misterul morții și cu energia Universului”, a explicat Bilic.



Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *