Nu doar că nu e bine să ratezi micul-dejun, e important să îl tratezi și cu seriozitate. De ce? Pentru că poate fi un moment de răsfăț culinar care te poate pregăti pentru restul zilei. În loc să savurezi un smoothie rapid sau să mănânci ouă ochiuri, încearcă această rețetă care îmbină creme fine, texturi crocante și un ou poșat de toată splendoarea – totul într-o armonie a ingredientelor.
Te-ar mai putea interesa și: Rețeta de clătite care a cucerit-o pe Monica Bîrlădeanu. Cum se prepară Falatitele
Ce motive ai să încerci această rețetă?
Însăși combinația de ingrediente: felia crocantă de pâine prăjită, acoperită de o cremă de avocado cu iaurt grecesc, cu puțin usturoi și aromată cu suc de lămâie. Peste acestea, spanac sotat și un ou poșat cu interior moale, iar la final, piesa de rezistență: chives proaspăt (ceapă verde), putin ulei de măsline și un amestec de condimente și seminte cunoscute drept praf de dukkah. În felul acesta, îți vei transforma dimineața într-o experiență culinară deosebită.
Ce ingrediente îți trebuie pentru pâine prăjită cu avocado și ou poșat?
Pentru cremă:
- ½ avocado bine copt
- 2 linguri iaurt grecesc
- 1 vârf de cuțit usturoi ras
- 1½ linguriță suc de lămâie
- Sare și piper proaspăt măcinat
Asamblare:
- 1 felie groasă de pâine
- 1 ou
- 2 linguri oțet alb
- 20 g frunze tinere de spanac
- 1 linguriță amestec de condimente dukkah
- Ceapă verde (chives) tocată
- Ulei de măsline
Mod de preparare:
- Prepară crema de avocado: zdrobește avocado cu o furculiță, adaugă iaurtul grecesc, usturoiul, sucul de lămâie, sare și piper. Apoi, amestecă până ce crema are o consistență fină și ușoară.
- Prepară oul poșat: fierbe apă într-o cratiță mică și adaugă oțetul. Sparge oul într-o ceașcă și toarnă-l ușor în apa fierbinte. Lasă-l la fiert 2,5-3 minute ca să păstrezi gălbenușul moale și fluid.
- Prăjește pâinea: coace felia de pâine până devine crocantă și aurie.
- Rumenește ușor spanacul: sotează spanacul câteva secunde într-o tigaie încinsă cu puțin ulei de măsline.
- Combină ingredintele: întinde crema de avocado pe pâinea caldă, adaugă spanacul, oul poșat bine scurs, pune ulei de măsline, presară dukkah și ceapă verde tocată.
După ce tai oul, iar gălbenușul se prelinge pe straturile de avocado și spanac, vei vedea de ce această rețetă este populară. Este o rețetă rapidă, simplă și specială, motiv pentru care merită să facă parte din meniul tău zilnic.
Te-ar mai putea interesa și: Rețeta de tiramisu ca în Italia. Secretul gustului desăvârșit