Prăjitură tăvălită cu nucă măcinată și nucă de cocos. Rețeta ușor de preparat care îți aduce aminte de copilărie



Aceasta are un gust formidabil și este ușor de preparat, aducând un strop de nostalgie și amintind de mesele în familie, pe când deserturile se făceau din ingrediente simple, scrie Gândul.

Citește și: Prăjitura „Nor cu vişine”, desertul elegant cu gust intens şi textură fină

Pentru această rețetă, ai nevoie de 5 ouă, 250 de grame de făină, 200 de grame de zahăr, 10 lingurițe de ulei, 10 grame de praf de copt, un praf de sare, 10 lingurițe de apă minerală, pentru blat. Iar pentru glazură, ai nevoie de: 200 de grame de margarină, 200 de grame de zahăr, 250 ml de lapte, 30 de grame de cacao și o linguriță de esență de rom.

Pentru tăvălit, vei avea nevoie de nucă măcinată și nucă de cocos.

Prăjitură tăvălită cu nucă măcinată și nucă de cocos

În ceea ce privește prepararea, începe prin a separa albușurile de gălbenușuri. Mixează gălbenușurile cu zahărul până obții o compoziție spumoasă, apoi adaugă treptat uleiul și puțină apă minerală.

Combină albușurile bătute cu compoziția de gălbenușuri, amestecând ușor de jos în sus cu o spatulă. Încorporează apoi făina cernută împreună cu praful de copt. Preîncălzește cuptorul la temperatură medie, tapetează o tavă cu hârtie de copt și puțin ulei, toarnă compoziția și coace aproximativ 25-30 de minute sau până trece testul scobitorii.

Pentru glazură, pune zahărul, cacaoa, laptele și margarina într-o cratiță și fierbe până se topesc complet. Adaugă esența de rom și lasă să se răcească puțin.

După ce blatul s-a răcit, taie-l în pătrățele, înmoaie fiecare bucată în siropul călduț și tăvălește-le prin nucă. Pune prăjiturile la rece până la servire.

Citește și: Rețetă! Cum se prepară Clafoutis, prăjitura rustică cu cireșe din bucătăria franțuzească



Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *